Ochutnejte moře v Aroma Quadrio
Ochutnejte moře v Aroma Quadrio oblíbený CZECH MUSEEL WEEK je tu. Vychutnjete si mušle v akci 1+1 porce zdarma.
Kolkovnu DOCK jsme otevřeli před čtyřmi roky. Od samého začátku ji vede a řídí Tomáš Petera, provozní manažer, který v gastronomickém oboru působí od ukončení střední školy a v Kolkovna Restaurants je s přestávkou 16 let. Přečtěte si rozhovor s Tomášem, který vás pozve na podzimní novinky a jak jinak, než na tankové pivo.
Jak dlouho pracuješ v gastro oboru?
Od ukončení střední školy, takže vlastně celý život.
Zvažoval jsi někdy úplnou změnu oboru a proč jsi nakonec zůstal? Jasně, že zvažoval, ale zjistil jsem, že gastronomie je můj život. Je to obor, který se neustále vyvíjí. Stále se v něm něco děje, takže se člověk má pořád co učit. Práci v gastru buď milujete, nebo ne. A já ji miluji. Jinde by mě to nebavilo.
Jak dlouho jsi v Kolkovna Restaurants? Celkem 16 let. Začínal jsem v pvní otevřené Kolkovně. Pak jsem si dal 15 let pauzu a vrátil jsem se s otevřením Kolkovny DOCK. Jsem zde tedy 4 roky a těší mě, že za tu dobu si to u nás hosté oblíbili a máme i své štamgasty.
Jak se dá skloubit rodinný život a práce v gastronomii? Dá, musíš mít tolerantní manželku.
A máš?
Mám!
Hledáš do týmu i nové kolegy a podle čeho si je vybíráš? Hledám prakticky pořád. U nás se práce pro šikovné lidi najde vždy. Vzhledem k tomu, že spadáme do silné gastronomické společnosti, která má pod sebou i jiné koncepty, než jsou Kolkovny, práce je u nás skutečně vždy. Ale tato otázka je pomalu na samostatný článek. Nejlepší varianta při hledání jsou noví kolegové na doporučení, ať už od současných kolegů nebo od mých kamarádů z jiných restaurací. Většinou hned u vstupního pohovoru poznám, zda k nám daný člověk zapadne do týmu, to je zásadní. Zda má zájem o obor a jestli se s ním dá ještě pracovat, posouvat ho dál. Všem uchazečům dám šanci se předvést u nás v restauraci a následně si u kávy vše vyhodnotíme.
Proč bych za vámi do Kolkovna DOCK měla přijít a proč bych neměla?
Pokud přijdeš, tak si to tu zamiluješ. Nádherná restaurace v širším centru Prahy, terasa přímo u Vltavy, čerstvě navařené jídlo. Převážně vaříme českou kuchyni, perfektně ošetřené plzeňské pivo z tanku a v neposlední řadě osobní přístup k hostovi. A proč neměla? Pokud hledáš to, co ti nemůžeme nabídnout (mexická kuchyně, sushi, pivo z produkce jiného pivovaru atp.)
Co chystáte na podzim za novinky? Již brzy spustíme nový jídelní lístek, kde najdete nová vynikající jídla a některá stálá jídla jsme ještě vylepšili. Dále se můžete těšit na tradiční sezónní akce – kachny, zvěřina, řízkování, Svatomartinská husa.
Co dělá provozní manažer, když není v práci?
Snažím se co nejvíc věnovat rodině a podporovat děti v jejich zálibách, ale musím přiznat, že hlavou jsem skoro pořád v práci. Sleduji trendy a vymýšlím, čím zpestřit naší nabídku, abychom byli pro naše hosty stále atraktivním místem.
Chceš, aby tvé děti šly v tvých šlépějích?
To nechám na nich, ať se rozhodnou samy. Určitě je vždy podpořím.
Chceš někomu poděkovat?
Všem se kterými jsem se potkal na své cestě gastronomií a kteří mi ukázali směr a cestu, předali zkušenosti z oboru.
Kdo je tvůj vzor?
Můj soused, má krásné motto „jdi si za svými sny“ a já přes plot vidím, že to funguje.
Ochutnejte moře v Aroma Quadrio oblíbený CZECH MUSEEL WEEK je tu. Vychutnjete si mušle v akci 1+1 porce zdarma.
Škola čepování s Pavlem Pressburgem, mistrem výčepním - vítězem celonárodní soutěže o nejlepšího výčepního Pilsner Urquell
#italienataliri
Srdečně vás zveme do restaurace Aroma Harfa, kde v měsících září a říjnu budeme podávat speciální menu s vůní a chutí Sicílie.
Prémiovou řadu alkoholů Kolkovna Restaurants doplňuje Meruňkový likér.
Pojďte si užít horečku každodenní letní noci. Otevřeli jsme pro vás Gauč, kde se nesedí.
Špagety jsou celosvětově nejoblíbenější těstovinou. Nedivíme se, nejen, že skvěle chutnají, ale při jejich konzumaci se dá zažít spousty zábavných chvil.