skvělé zážitky začínají zde
Co se u nás děje?

Jak párovat vína s pokrmy v Aroma Quadrio

Jedním z nejlepších způsobů, jak dosáhnout gastronomického zážitku, je umění párování jídla a vína. V menu restaurace Aroma Quadrio najdete výběr pokrmů, které se dají hravě sladit s víny z vinného lístku.

Přinášíme vám proto pár tipů na párování z našeho menu, které pozvednou váš oběd či večeři na novou úroveň.

Nahlédněte do vinného lístku Aroma Quadrio

K předkrmu patří lehké víno

Začněte předkrmem, třeba lososovým tatarákem s jemně pálivou majonézou a sezamovými semínky. Toto svěží jídlo se perfektně páruje s Proseccem Spumante DOC Serenissima Extra Dry. Jeho lehké perlení a ovocné tóny krásně doplní jemnou chuť lososa a oživí jeho citrusové nuance.

Pokud máte rádi sýry, doporučujeme vyzkoušet naši variaci italských sýrů s lehce křupavou focacciou. K tomuto pokrmu se výborně hodí Chardonnay Couer de Schistes 2020. Jeho máslové tóny vyzdvihnou jemnost sýrů a vytvoří harmonickou kombinaci chutí. Skvělá volba na začátek vašeho večera!

K mořským plodům a rybám bílé víno? Není tomu tak vždy

Naši nabídku mořských plodů doporučujeme zkombinovat s lehkými bílými víny, která nechají vyniknout čerstvost surovin.

Naším bestsellerem je filet z mořského vlka na pánvi s krevetami a houbami. Tento pokrm má intenzivní chuťový profil, který si žádá víno, který se mu vyrovná. A to skvěle splní Gavi di Gavi La Ficaia Viver Piemonte, jehož minerální podtóny a svěžest perfektně vyvažují bohaté chutě ryby a krevet, zatímco aroma zelených jablek a citrusů dodá jídlu nový rozměr.

A takové těstoviny linguine s čerstvými mořskými plody jsou ideální ve spojení s Pinot Grigio DOC, Italo Cescon. Toto víno s jemnou ovocnou chutí krásně ladí s chutěmi mořských plodů.

I když se často říká, že k rybám patří jen bílé víno, není to pravidlo, které byste nemohli porušit. Tuňák, zejména pokud je ve výrazných úpravách, si může skvěle rozumět s lehčím červeným vínem, jako je například Pinot Noir nebo Barbera. Tyto odrůdy mají jemné třísloviny a ovocné tóny, které se hodí k plnější chuti tuňáka.

Masitá jídla si žádají plnější červená vína

Červené vínu dokáže vhodně doplnit a zvýraznit chutě červených druhů masa. Například náš steak z hovězí svíčkové s lanýžovou omáčkou se krásně snoubí s Chianti DOCG Villa Pisoni. Toto víno s jemnými tříslovinami a bohatou ovocnou chutí je perfektní volbou i k jiným pokrmům s hovězím masem.

Jestli spíš dáváte přednost drůbežímu masu, doporučujeme Parmigiana di pollo e Melanzane zkombinovat s Merlotem 2019 z Vinařství Sedlák, který svou plností a jemnými tříslovinami podtrhne chutě lahodných rajčat.

Sladký závěr je třeba si užít

Jako závěrečný chod se skvěle hodí naše panacotta s marinovaným lesním ovocem. K tomuto dezertu doporučujeme sladší víno, jako je například Moscato d´Asti, Batasiolo. Toto jemně perlivé víno s tóny broskví a květin nádherně doplní sladkost dezertu.

Nebo se můžete nechat unést naším fondánem z hořké čokolády s vanilkovou zmrzlinou, když ho zkombinujete s portským vínem Graham’s Fine Ruby Port. Plnost a sladkost portského vína vyváží výraznou hořkost čokolády a krásně se na jazyku sladí.

Objevujte nové chutě v menu Aroma Quadrio

Přijďte vyzkoušet nové chutě do Aroma Quadrio 

Srdečně vás zveme k nám do restaurace, abyste si u nás vyzkoušeli párování pokrmů s víny podle své chuti. A pokud si nebudete jistí, naši číšníci vám rádi poradí a doporučí vína, která perfektně doplní váš výběr jídla. 

Těšíme se na vaši návštěvu


Mohlo by vás zajímat

Přijďte a poznejte s námi pravou chuť Sicílie!

Sicílie, ostrov plný historie, kultury a především nezaměnitelných chutí, přichází do AROMY. 

Připravili jsme si pro vás speciální menu, které vzdává hold této jedinečné ? středomořské kuchyni. Každý chod jsme pro vás pečlivě...

září 2024 - říjen 2024

Otevřeli jsme Pivovar Kolkovna!

Už je to tady - nový pivovar v Praze! S radostí oznamujeme, že od 21. června vás rádi přivítáme v novém holešovickém Pivovaru Kolkovna. Přijďte ochutnat naše řemeslné pivo a skvělé jídlo z pivovarské restaurace.

Nová pražská restaurace AROMA DOCK: Design nahrává pohodlí

AROMA DOCK se tak stala novým přírůstkem do rodiny AROMA restaurací, které můžete navštívit v přízemí centra Quadrio a v Harfě.

Nová sezóna na zahrádce restaurace Aroma: Franz Kafka vás bude opět sledovat

Jarní sezóna otevírá brány k novým příležitostem prožít něco výjimečného přímo v centru Prahy. Restaurace Aroma, která se nachází v přízemí obchodního centra Quadrio, má pro vás přichystanou novinku, která zpestří vaše obědy...