Jedním z nejlepších způsobů, jak dosáhnout gastronomického zážitku, je umění párování jídla a vína. V menu restaurace Aroma Quadrio najdete výběr pokrmů, které se dají hravě sladit s víny z vinného lístku.
Přinášíme vám proto pár tipů na párování z našeho menu, které pozvednou váš oběd či večeři na novou úroveň.
Nahlédněte do vinného lístku Aroma Quadrio
K předkrmu patří lehké víno
Začněte předkrmem, třeba lososovým tatarákem s jemně pálivou majonézou a sezamovými semínky. Toto svěží jídlo se perfektně páruje s Proseccem Spumante DOC Serenissima Extra Dry. Jeho lehké perlení a ovocné tóny krásně doplní jemnou chuť lososa a oživí jeho citrusové nuance.
Pokud máte rádi sýry, doporučujeme vyzkoušet naši variaci italských sýrů s lehce křupavou focacciou. K tomuto pokrmu se výborně hodí Chardonnay Couer de Schistes 2020. Jeho máslové tóny vyzdvihnou jemnost sýrů a vytvoří harmonickou kombinaci chutí. Skvělá volba na začátek vašeho večera!
K mořským plodům a rybám bílé víno? Není tomu tak vždy
Naši nabídku mořských plodů doporučujeme zkombinovat s lehkými bílými víny, která nechají vyniknout čerstvost surovin.
Naším bestsellerem je filet z mořského vlka na pánvi s krevetami a houbami. Tento pokrm má intenzivní chuťový profil, který si žádá víno, který se mu vyrovná. A to skvěle splní Gavi di Gavi La Ficaia Viver Piemonte, jehož minerální podtóny a svěžest perfektně vyvažují bohaté chutě ryby a krevet, zatímco aroma zelených jablek a citrusů dodá jídlu nový rozměr.
A takové těstoviny linguine s čerstvými mořskými plody jsou ideální ve spojení s Pinot Grigio DOC, Italo Cescon. Toto víno s jemnou ovocnou chutí krásně ladí s chutěmi mořských plodů.
I když se často říká, že k rybám patří jen bílé víno, není to pravidlo, které byste nemohli porušit. Tuňák, zejména pokud je ve výrazných úpravách, si může skvěle rozumět s lehčím červeným vínem, jako je například Pinot Noir nebo Barbera. Tyto odrůdy mají jemné třísloviny a ovocné tóny, které se hodí k plnější chuti tuňáka.
Masitá jídla si žádají plnější červená vína
Červené vínu dokáže vhodně doplnit a zvýraznit chutě červených druhů masa. Například náš steak z hovězí svíčkové s lanýžovou omáčkou se krásně snoubí s Chianti DOCG Villa Pisoni. Toto víno s jemnými tříslovinami a bohatou ovocnou chutí je perfektní volbou i k jiným pokrmům s hovězím masem.
Jestli spíš dáváte přednost drůbežímu masu, doporučujeme Parmigiana di pollo e Melanzane zkombinovat s Merlotem 2019 z Vinařství Sedlák, který svou plností a jemnými tříslovinami podtrhne chutě lahodných rajčat.
Sladký závěr je třeba si užít
Jako závěrečný chod se skvěle hodí naše panacotta s marinovaným lesním ovocem. K tomuto dezertu doporučujeme sladší víno, jako je například Moscato d´Asti, Batasiolo. Toto jemně perlivé víno s tóny broskví a květin nádherně doplní sladkost dezertu.
Nebo se můžete nechat unést naším fondánem z hořké čokolády s vanilkovou zmrzlinou, když ho zkombinujete s portským vínem Graham’s Fine Ruby Port. Plnost a sladkost portského vína vyváží výraznou hořkost čokolády a krásně se na jazyku sladí.
Objevujte nové chutě v menu Aroma Quadrio
Přijďte vyzkoušet nové chutě do Aroma Quadrio
Srdečně vás zveme k nám do restaurace, abyste si u nás vyzkoušeli párování pokrmů s víny podle své chuti. A pokud si nebudete jistí, naši číšníci vám rádi poradí a doporučí vína, která perfektně doplní váš výběr jídla.
Těšíme se na vaši návštěvu