Find us on Facebook
 

KOLKOVNA SAVARIN  |  레스토랑에 대하여

V samém srdci historické Prahy, zcela odděleně od okolního hluku nejrušnější pražské třídy Na Příkopě, v dvorním traktu Paláce Savarin, najdete nejen prvotřídní služby, skvělé pivo a vynikající jídlo, ale také jedinečnou atmosféru klidu a pohody. Vítejte v Kolkovně Savarin! 더 >>

Palác označovaný dříve podle majitelů jako palác Piccolomini či palác Sylva-Taroucca je známější pod názvem Palác Savarin. Autorem stavby z roku 1751 je významný architekt Kilián Ignác Dientzenhofer. Jméno celému objektu dala kavárna, která zde byla otevřena v roce 1933. Kavárna pak byla pojmenována po proslulém francouzském milovníkovi dobrého jídla a pití. Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826), jeden z nejznámějších labužníků, gurmánů a gurmetů, je autorem mnoha knih (zejm. Fyziologie chuti) a citátů o jídle a dobrém žití. Není divu, že po něm byly pojmenovány mnohé restaurace, kavárny či pokrmy. Je také určující osobou etikety stolování – jeho zásady se dodržují dodnes. Je i autorem citátu: „Objev nového pokrmu má více smyslu pro štěstí lidského pokolení než objev nové hvězdy.“ Kolkovna Palác Savarin nabízí posezení v jednom podlaží a na venkovní zahrádce. Celkový počet míst je 357. Prostory jsou kuřácké a plně klimatizované. Na čepu najdete vedle ležáku Pilsner Urquell i černý Velkopopovický Kozel a Birell Světlý. Šéfkuchař Savarinu Filip Hais doporučuje grilovanou vepřovou pečeni s ragú ze šalotek a žampionů. << 더 적은

애완동물
 
와이파이
 
식사 티켓
 
신용카드
 
금연
 
카메라
 
레스토랑 내 자리수
233
정원 내 자리수
124

저희의 데일리 메뉴를 드셔보세요.

Each weekday we always prepare a fresh menu of the day especially for you. We offer soup of the day and a choice of three main courses. And remember you can have your favourite meal as a take-away to eat at home or at your office. The menu of the day is available from 11 a.m. until sold out, but not after 3 p.m.

목요일 - 19.10. 2017